Tandläkare – Priser

Vad kostar ett tandläkarbesök?

Alltid ett uppskattat pris innan besöket börjar

Kostnaden för att besöka en tandläkare varierar ganska kraftigt och beror på behandling, tandläkaren du besöker och huruvida du kan utnyttja ditt tandvårdsbidrag.

Inför varje behandling som du bokar med oss lämnas behandlingsförslag och du får en genomgång av dina olika behandlingsalternativ. På så sätt kan du göra ett avvägt val som passar dig, både gällande behandling och kostnad.

Läs mer om våra behandlingar eller kontakta oss för att få ett uppskattat pris:

– Telefon: 054 771 64 64
– E-post: info@tandkompaniet.com

Prisintervaller

Nedan kan du läsa lite mer om de prisintervaller vi följer. Detta kan hjälpa dig få en uppfattning om ungefär hur mycket ett besök kan kosta dig.

  • Basundersökning: 1 165 – 1 895 kr (med allmänt tandvårdsbidrag kan det bli så lite som 695kr).
  • Tandstensborttagning: 640 – 1 145 kr
  • Enkel lagning: 995 – 1 340 kr
  • Större lagning: 1 770 – 2 220 kr

OBS! Muntlig eller skriftlig prisuppgift lämnas alltid innan behandlingarna.

Priset beror på behandling

Priset beror alltid på den typ av behandling du behöver.

Kostnaden för mer ingående behandlingar varierar ännu mer och därför är vi mycket noggranna med att vara transparenta med våra priser så att du alltid vet hur mycket dina behandlingar kommer kosta innan du sätter dig i tandläkarstolen.

Eftersom tandvård inte faller i samma kategori som annan vård så är det du som patient som betalar för dina tandläkarbesök. Dessutom är prissättningen fri och tandläkare väljer sina egna priser.

Med det sagt är det ovanligt att du behöver betala för hela kostnaden då du även har rätt till tandvårdsbidrag och andra finansieringsalternativ.

Du kan läsa mer om priset för tandvård i Sverige hos Försäkringskassan.

Så betalar man för tandvård

Som sagt behöver du sällan själv stå för hela kostnaden när du går till tandläkare, du har nämligen rätt till ett tandvårdsbidrag, högkostnadsskydd samt möjligheten att betala av dina tandläkarbesök.

Det kräver dock att du har koll på vad som gäller för dig samt att du kommunicerar det till oss.

Har du frågor om betalningar så ber vi dig ta upp det med vår personal innan du påbörjar ditt besök. För oss är det viktigt att det inte finns några frågetecken och att våra patienter är införstådda i process och pris.

Karlstad tandläkare pris

Tandvårdsbidrag

Du har alltid rätt till tandvårdsbidrag för att täcka delar av dina tandläkarkostnader. Bidraget finns i två olika versioner och hanteras automatiskt. Du behöver med andra ord inte tänka på detta när du besöker oss.

  • Allmänt tandvårdsbidrag gäller för alla som är äldre än 24 och har en hemförsäkring i Sverige (med vissa undantag). Bidraget ligger på 600 kronor per år fram tills du fyller 29 samt efter du har fyllt 64. Däremellan är bidraget 300 kronor per år.
  • Särskilt tandvårdsbidrag är till för dig som har sjukdomar som kan påverkar dina tänder och som därför har ett större tandvårdsbehov. Bidraget är då 600 kronor var 6:e månad.

Delbetala tandläkare – Resurs Tandkonto

Tandvård kan i vissa fall bli ganska dyr och det är inte alltid man har råd med oväntade utgifter av det här slaget. Vi har full förståelse för detta och låter därför dig delbetala dina tandvårdskostnader hos oss.

Detta gör vi i samarbete med Resurs Bank och deras mycket smidiga Tandkonto. Resurs tandkonto är ett sätt att skjuta upp eller delbetala dina tandvårdskostnader. Det är lätt att ansöka om och har många fördelar, däribland:

  • Möjligheten att betala räkningen nästa månad
  • Chansen att välja en avbetalningsplan med en fast månadskostnad
  • Slippa betala ränta på beloppet

En annan fördel är att tandkontot kan användas till all tandvård – alltså både nödvändig och estetisk vård. Du kan helt enkelt välja en avbetalningsplan som passar dig och slippa oroa dig över kostnaden för ditt nästa tandläkarbesök.

Resurs tandkonto

Vi ses gärna, men inte så ofta

Det må vara en klyscha, men hos oss finns inga dumma frågor. Vår personal står alltid redo att hjälpa till och svara på frågor.

Svarar vi inte på telefonen så ringer vi upp så fort vi kan. E-post svarar vi alltid på inom 24 timmar på vardagar.

Du når oss på 054 - 771 64 64.

Aref och Adel på Tandkompaniet

Vanliga frågor

Kostnaden för ett tandläkarbesök beror på många olika faktorer, framför allt vilken sorts behandling det gäller. Enligt Försäkringskassan kostar ett rutinbesök i genomsnitt mellan 600 och 1 200 kronor.

Tandvårdsbidraget är ett bidrag för tandvård som alla svenskar har rätt till. Mellan att du är 24 år och 29 år samt efter du har fyllt 64 år är bidraget 600 kronor, och mellan 29 år och 64 år är bidraget 300 kronor.

Du kan delbetala all tandvård som du får hos oss. Det är en tjänst som vi erbjuder tillsammans med Resurs Bank och deras Tandkonto.