Tandimplantat

Vad är ett tandimplantat?

Saknar du en eller flera tänder? Avsaknaden av tänder kan orsaka stora lidanden på grund av att maten blir svårtuggad. Det händer också att de som förlorat en tand på en framträdande plats väljer att dölja sitt leende.

Ett tandimplantat är en form av tandersättning som kan skapa samma funktion som en riktig tand. Genom att medicinska titanskruvar sätts in i käkbenet kan tandläkaren ersätta tandrötterna och skapa en förankring för konstgjorda tänder. Om flera tänder saknas kan man fästa en bro på flera implantat.

Boka tid för konsultation

Vill du boka tid för en undersökning eller en konsultation? Fyll i formuläret nedan så kommer vi kontakta dig inom kort.

Hur går implantatbehandlingen till?

En implantatbehandling består av två delar – en kirurgisk del och en protetisk del.

I det kirurgiska momentet opereras implantatet in i käkbenet. Tandköttet viks undan för att ett hål ska kunna borras i käkbenet där titanskruvarna senare kan försänkas. Ibland kan det även förekomma en andra operation där man förbereder plattformen för den nya tanden.

I det protetiska momentet tillverkas de tänder som ska fästas på implantatet.

Vad kostar ett tandimplantat?

Att skaffa tandimplantat är alltså en ganska invecklad process. Beroende på vilken sorts implantat du behöver samt hur många, varierar priset ganska kraftigt.

Läs mer om våra priser här.

Vill du veta mer om tandimplantat?

Vi på Tandkompaniet kan implantatoperationer och har hjälpt mängder av patienter att återfå förmågan att tugga och le obehindrat. Hör gärna av dig till oss för en första konsultation och ett kostnadsförslag.

Du når oss som vanligt på 054 - 771 64 64.

Aref och Adel på Tandkompaniet