Tandreglering Karlstad

Tandreglering i Karlstad för vuxna

Tandreglering är namnet på processen man använder för att räta ut tänder och skapa en mer estetisk tilltalande och lättskött tandrad, dvs. en tandställning. Många får tandreglering i tidig ålder i samband med att munnen växer färdigt, men det är aldrig för sent att räta ut sina tänder.

Den typ av tandställning som vi använder oss av kallas för aligners och tillverkas av Spark Aligners.

Denna tandställning är näst intill osynlig och är en av marknadens senaste teknik inom tandreglering.

På Tandkompaniet erbjuder vi tandreglering i Karlstad för vuxna, antingen med synlig eller osynlig tandställning beroende på behov och önskemål.

Kontakta oss via kontaktformuläret här bredvid eller ring oss på 054 771 64 64 för att boka tid för konsultation och mer information.

aligners som tandställning

Boka tid för konsultation

Vill du boka tid för en undersökning eller en konsultation? Fyll i formuläret nedan så kommer vi kontakta dig inom kort.

Du kan också kontakta oss om du har tandläkarskräck eller ångest över den behandling du behöver. Vår personal finns här för att erbjuda stöd.

Vad är tandreglering?

Tandreglering, även känt som ortodonti, är en medicinsk behandling som syftar till att korrigera tändernas position. Tänder som växer fel eller snett kan ofta lösas av sig själv i och med att käkens skelett växer, men inte alltid. Genom att använda en rad olika tandställningar kan man gradvis justera tändernas placering över en tidsperiod.

Varför behövs tandreglering?

Tandreglering kan behövas för att korrigera sneda tänder och ge dig en bättre tuggfunktion. Behandlingen förbättrar dessutom munhälsan genom att minska slitage på tänderna vilket även gör dem enklare att rengöra. I många fall utförs tandreglering dock av estetiska skäl.

Här är några orsaker till att man kan behöva tandreglering:

  • Öppet bett där tänderna inte möts på ett bra sätt
  • Underbett där underkäken sticker ut
  • Överbett där överkäken sticker ut
  • Djupt bett där bettet skaver mot gommen
Tandställning för tandreglering

Ett enkelt sätt att ge självförtroendet en boost

De som har krokiga och ojämna tandrader lider oftast av det och försöker ständigt dölja sin mun när de ler, pratar och skrattar. I våra ögon är detta helt onödigt då man – även i vuxen ålder – snabbt kan få en jämnare tandrad med hjälp av tandreglering.

En jämn tandrad gör det dessutom lättare att borsta tänderna och hålla munnen ren och fräsch, vilket i sin tur minskar risken för tandköttsinflammation och tandlossning.

Så har du problem med ojämna tänder, skäms över ditt leende eller fått tandställning rekommenderad av en annan tandläkare, uppmanar vi dig att söka kontakt med oss. Vi hjälper dig mer än gärna med tandreglering här i Karlstad.

Tandreglering för vuxna

Det är vanligast med tandställning hos unga, men även vuxna kan behöva rätta till tänderna. Att det blir trängre mellan tänderna är en naturlig utveckling, vilket främst gäller i underkäken. Fler och fler vuxna genomgår tandreglering i takt med att utbudet av tandställningar har ökat.

Vanliga frågor om tandreglering och tandställningar

Kortfattat använder man en tandställning till att flytta tänderna och förbättra deras läge.

Man gör det framför allt av estetiska skäl, men kan även vara nödvändigt om man har stora bettavvikelser.

Det beror på hur mycket du behöver reglera tänderna samt hur gammal du är. Boka en konsultation med en av våra tandläkare så kan de utvärdera ditt behov och välja den bästa tandställningen för dig.

Kostnaden för tandreglering påverkas av många faktorer, därför kan vi inte ge dig ett pris på rak arm. Kontakta istället oss och boka en undersökning så lägger vi fram en prisplan för just dig.

Det beror på hur mycket ditt bett behöver regleras. I vissa fall räcker det med 6 månader men ofta har man en fast tandställning i mellan 18 månader och 2 år.

Det kan vara ganska obekvämt att ha en tandställning, framför allt i början. Men det är något man vänjer sig vid och det blir mer och mer bekvämt i samband med att dina tänder rättas till.

Vi ses gärna, men inte så ofta

Det må vara en klyscha, men hos oss finns inga dumma frågor. Vår personal står alltid redo att hjälpa till och svara på frågor.

Svarar vi inte på telefonen så ringer vi upp så fort vi kan. E-post svarar vi alltid på inom 24 timmar på vardagar.

Du når oss på 054 - 771 64 64.

Aref och Adel på Tandkompaniet