Akut tandvård Karlstad

Vi har jourtandläkare som står redo för alla akuta tandbesvär.

Vänta inte – boka en akuttandläkare direkt!

Träffa akuttandläkare i Karlstad

Behöver du akut tandvård bör du kontakta en jourtandläkare omedelbart. Ring oss på 054 771 64 64 för att boka in en tandläkartid så snart som möjligt. Vårt team står redo att hjälpa dig med dina akuta besvär och tar emot dig när du behöver det som mest.

Har du fått tandvärk? Har du råkat slå ut en tand, upplever svullnad, blöder eller drabbats av andra akuta besvär i munnen? Vi erbjuder akut tandvård i Karlstad.

Det kan finnas många fall som kräver akut tandvård och en snabb kontakt med en tandläkare. Detta är något vi specialiserat oss på och givetvis hjälper dig med!

Kontakta oss via kontaktformuläret här bredvid eller ring oss på 054 771 64 64 för att boka akut tandvård i Karlstad!

Kontakta oss om du har frågor

Om du inte har akuta besvär och har frågor till oss kan du alltid höra av dig.

Du kan också kontakta oss om du har tandläkarskräck eller ångest över den behandling du behöver. Vår personal finns här för att erbjuda stöd.

Jourtandläkare Karlstad

Om du drabbats av tandvärk eller andra besvär i munnen som kräver akut tandvård är du välkommen att höra av dig till oss.

Som du säkert förstår är det viktigt att du söker vård snabbt om man skadar munnen eller på annat sätt upplever akuta besvär i munnen.

På grund av detta har vi alltid extra tillgängliga tider så att du snabbt kan få en tid hos någon av våra akut tandläkare och få bukt med dina problem så fort som möjligt.

Akuttandvård Karlstad

Ring oss för snabbast möjliga kontakt!

Önskar du komma i kontakt med oss utöver våra öppettider på telefonen så kan du klicka på ”Boka en tid”.

Vad är en jourtandläkare?

En jourtandläkare är en tandläkare som behandlar akuta besvär utöver ordinarie tidsschema för våra patienter. Det huvudsakliga fokuset för en jourtandläkare handlar om att åtgärda det specifikt akuta åkomman och de besvär som patienten lider av.

Vem som är jourtandläkare i Karlstad på vår klinik varierar beroende på vem som är tillgänglig. Det är dock alltid någon ur vår ordinarie personalstyrka som hjälper dig om du söker akut tandvård hos oss.

Så går det till vid ett akutbesök

När du söker akut tandvård hos oss kommer tandläkaren koncentrera sig på ditt särskilda bekymmer för att snabbt kunna diagnostisera och hitta problemet.

Förhoppningen är att kunna åtgärda ditt bekymmer direkt, men i vissa fall kan det vara nödvändigt med ett återbesök om du exempelvis behöver bokas in hos en specialisttandläkare.

Akut tandläkare Karlstad

Vad kostar akut tandvård?

Kostnaden för akut tandvård varierar, du kan kontakta vår mottagning för att få mer information om priser.

Vid akuta besvär sker först en undersökning av ditt bekymmer för att ta reda på vilken åtgärd som krävs. Därefter baseras priset på omfattningen av behandlingen och vilken typ av ingrepp som krävs, du får självklart ett kostnadsförslag innan behandlingen påbörjas.

När bör jag söka vård från akut tandläkare i Karlstad?

Ibland kan det vara svårt att veta om du behöver söka akut tandvård eller om det går att vänta någon eller några dagar. Vi brukar rekommendera att inte chansa om du känner dig osäker, men nedan kommer några exempel på tillfällen då du bör söka akut tandvård omgående:

 • Vid outhärdlig smärta – bultande värk i tänder eller mun är den vanligaste anledningen till att söka akut tandvård. Att vänta på att besvären ska gå över kan ofta förvärra situationen.

   

 • Om du slagit ut en tand det är viktigt att söka tandvård så fort som möjligt om du slagit ut en tand, eftersom du är exponerad för bakterier och infektion.

   

 • Om en del av tanden gått aven tand som har gått av kan ibland räddas genom att lägga den i munnen eller ett glas mjölk. Kontakta oss sedan för en tid så fort som möjligt.

   

 • Om du har kraftigt blödande tandköttbakterier kan ibland samlas under tandkött eller mellan tänderna som med tiden kan orsaka en infektion och därefter en inflammation. Vid infekterat tandkött är du väldigt känslig och upplever ofta smärta och blödning vid beröring.

   

 • Om du tappat en fyllning från en lagningfyllningar kan ibland falla av vilket ofta kan orsaka ilningar. Det kan uppstå smärtor om bekymret inte åtgärdas eftersom karies kan ta sig ner till pulpan, vilket i sin tur kan kräva en mer omfattande behandling.

Vanliga frågor om akut tandvård

Precis som för all tandvård har du olika alternativ att välja mellan, och du behöver sällan betala hela beloppet på en gång. Du kan använda både tandvårdsbidrag och högkostnadsskydd, och numera erbjuder vi möjlighet att delbetala dina kostnader.

Tänder kan gå sönder av många anledningar. Olyckor är det vanligaste men dålig munhygien, rökning och karies kan också skada dina tänder.

Jourtandläkare är en tandläkare som tar hand om akuta besvär så som en utslagen tand eller extrem tandvärk. En jourtandläkare är ofta tillgänglig även utöver ordinarie öppettider på kliniken.

Du behöver inte betala hela kostnaden för ditt besök på en gång utan kan välja att delbetala det. Dessutom kan du använda dig av tandvårdsbidrag och högkostnadsskydd för att sänka kostnaden.

Skador i munnen, öppna sår, tänder som har lossnat eller mycket smärta är vanliga anledningar till att söka akut tandvård.

På Tandkompaniet erbjuder vi akut tandvård så du kan alltid vända dig till oss med akuta besvär.

Ja, det finns tandläkare som jobbar på jour, även efter ordnarie öppettider och på helger.

Du kan boka tid för konsultation i vårt formulär högst upp på denna sida eller ringa oss på 054 – 771 64 64

Det är sällan man kan få hjälp via en akutmottagning vid tandbesvär. Du kan kontakta oss via vårt formulär eller e-post utanför ordinarie öppettider för akut tandvård. Om du inte får tag på en jourtandläkare på exempelvis helger kan du ringa 1177.

Vi ses gärna, men inte så ofta

Det må vara en klyscha, men hos oss finns inga dumma frågor. Vår personal står alltid redo att hjälpa till och svara på frågor.

Svarar vi inte på telefonen så ringer vi upp så fort vi kan. E-post svarar vi alltid på inom 24 timmar på vardagar.

Du når oss på 054 - 771 64 64.

Aref och Adel på Tandkompaniet