Bettskena

Varför behöver vissa en bettskena?

Brukar du vakna på morgonen med huvudvärk eller en ömmande känsla i käken? Upplever du att du har en dålig sömnkvalitet?

Det kan bero på att du gnisslar tänder eller pressar ihop käkarna medan du sover. Vanligtvis är besvären orsakade av stress.

Om du gör en undersökning kan tandläkaren kontrollera dina tuggmuskler och se om dina tänder har nötts mer än vad som är vanligt för din ålder. Andra tecken som tandläkaren kan upptäcka är att kanterna på tänderna är vassa eller taggiga.

Problemen kan ofta åtgärdas med en bettskena som lindrar eller helt tar bort besvären.

Boka tid för konsultation

Vill du boka tid för en undersökning eller en konsultation? Fyll i formuläret nedan så kommer vi kontakta dig inom kort.

Så fungerar en bettskena

En bettskena är en formgjuten skena i genomskinlig plast. Den är specialanpassad för patientens tänder och provas ut av våra tandläkare.

Bettskenan används vanligtvis under natten och avlastar tuggmuskulaturen samtidigt som den skyddar tänderna mot slitage. Den vanligaste typen är en hästskoformad bettskena som sätts in i överkäken vid sänggåendet. Till en början kan bettskenan upplevas som lite främmande men i de flesta fall vänjer sig patienten ganska snabbt.

Vi hjälper dig med din bettskena

Om du upplever besvär är du välkommen att höra av dig för en första undersökning. Därefter hjälper vi dig med framställningen av bettskenan.

Du når oss som vanligt på 054 - 771 64 64.

Aref och Adel på Tandkompaniet