Tandläkarundersökning

Varför är det viktigt med en tandundersökning?

Hela och friska tänder är viktigt för din hälsa. För att kunna upprätthålla en god tand- och munhälsa är det viktigt med regelbundna tandundersökningar.

Vid en undersökning är det möjligt att upptäcka vanliga tandsjukdomar som karies, alltså hål i tänderna och tandlossning. Det finns även andra sjukdomstillstånd som är möjliga att upptäcka vid en undersökning.

Sjukdomar som upptäcks i ett tidigt skede är i regel lättare att behandla och förebygga. Därav är det väldigt viktigt med förebyggande tandvård.

OBS! Om du skulle råka ut för en olycka eller av någon annan anledning lider av akut tandvärk utöver våra ordinarie öppettider så erbjuder vi även akut tandvård

Boka tandläkarundersökning

Vill du boka tid för en undersökning eller en konsultation? Fyll i formuläret nedan så kommer vi kontakta dig inom kort.Vill du boka tid för en undersökning eller en konsultation? Fyll i formuläret nedan så kommer vi kontakta dig inom kort.

Du kan också kontakta oss om du har tandläkarskräck eller ångest över den behandling du behöver. Vår personal finns här för att erbjuda stöd.

Hur går en tandundersökning till?

Normalt börjar en tandundersökning med att vi går igenom din allmänhälsa och tar nödvändiga röntgenbilder på dina tänder. Det gäller framförallt om det är första gången du besöker oss. Röntgenbilderna hjälper oss att exempelvis upptäcka hål eller eventuella förändringar i käkbenet.

Sedan fortsätter vi undersökningen med att gå igenom tänder, tunga och slemhinnor. Syftet med genomgången är att upptäcka karies eller andra tecken på sjukdomar i munnen. Vi kontrollerar även förekomsten av tandsten, om tandköttet är friskt eller inflammerat och om det finns risk för tandlossning. Ett annat moment vid tandundersökningen är att tandläkaren kontrollerar om du har avvikelser i ditt bett som behöver korrigeras.

Tandläkarens arbete är viktigt men du själv har också en viktig roll när det gäller din dagliga tandhygien. Vid undersökningen kan vi ge dig individuellt anpassade instruktioner och rekommendationer för hur du ska sköta dina tänder.

Tiden för undersökningen kan variera men tar normalt ca 30–60 min. När undersökningen är avslutad går vi tillsammans igenom resultatet. Du får också ett kostnadsförslag för de behandlingar som kan vara aktuella.

Vad kostar en tandläkarundersökning?

Vi kan inte ge exakta priser på vad en tandundersökning kostar på det är så många faktorer så påverkar priset. Däremot har vi ett prisintervall som vi håller oss till och som kan ge dig en uppfattning om ungefär vad ett besök kommer kosta dig.

Dessutom kan du ofta nyttja det allmänna tandvårdsbidraget (ATB) och få annan hjälp med finansiering.

Intervaller

  • Grundläggande tandundersökning: 1 165 – 1 895 kr (med ATB 2 x 600 kr kan det bli så lågt som 695 kr för ett besök).
  • Tandstensborttagning: 460 – 1 145 kr.
  • Enkel lagning: Från 995 kr
  • Större lagning: från 1 770 kr

* Givetvis får du alltid ett tydligt prisförslag innan vi påbörjar en undersökning eller behandling.

Boka en undersökning hos oss!

Du är varmt välkommen att boka en tandundersökning hos någon av våra erfarna tandläkare. Om du känner obehag eller oro inför ditt besök är det bra om du berättar det för oss innan ditt besök. Då har vi möjlighet att anpassa behandlingen för att du ska kunna känna dig tryggare under ditt besök hos oss.

Du når oss som vanligt på 054 - 771 64 64.

Aref och Adel på Tandkompaniet