Förebyggande tandvård

Därför är det klokt att satsa på förebyggande tandvård

Förebyggande tandvård handlar om att du ska få en förbättrad munhälsa – idag och i framtiden. Här spelar framför allt tandhygienisten en viktig roll. Tandhygienisten behandlar karies som inte behöver lagas och avlägsnar tandsten, missfärgningar och plack. Detta görs under en vanlig tandläkarundersökning, vilket rekommenderas att utföras med regelbundenhet bedömt utifrån dina förutsättningar och behov.

Vid förebyggande tandvård får du även individuellt anpassade rekommendationer om hur du ska sköta dina tänder för att inte riskera inflammation i tandköttet eller hål i tänderna.

Du får även kostråd för bl.a. hur du minskar risken för karies och tandlossning. Om allvarligare problem upptäcks ser tandhygienisten till att du får träffa en tandläkare.

Alla insatser som tandhygienisten gör innebär att sjukdomar kan motas bort innan de uppkommer. De som besöker tandhygienisten regelbundet behöver därför inte lika ofta söka hjälp hos tandläkaren.

Uppskattade priser

  • Basundersökning: snittpriser för en undersökning ligger på 1 635 kr. Med Tandvårdsbidraget kan det bli betydligt billigare.
  • Tandstensborttagning: 415 – 1 060 kr (beroende på arbetet som krävs).

Boka tid för konsultation

Vill du boka tid för en undersökning eller en konsultation? Fyll i formuläret nedan så kommer vi kontakta dig inom kort.

Du kan också kontakta oss om du har tandläkarskräck eller ångest över den behandling du behöver. Vår personal finns här för att erbjuda stöd.

Förebyggande tandvård som du kan göra på egen hand

Tandhygienisten är expert på din munhygien, men det finns mycket du kan göra själv:

  • Borsta tänderna dagligen, med fluortandkräm, efter frukosten och innan du går och lägger dig.
  • Använd tandstickor, tandtråd eller en mellanrumsborste dagligen för att få rent i de utrymmen som finns mellan tänderna.
  • Skölj tänderna med fluor varje dag. Fluoret skyddar ytan på tänderna och ger dig därmed ett förbättrat skydd mot karies.
Förebyggande tandvård Karlstad

Boka ett besök hos vår tandhygienist!

Ett besök hos tandhygienisten är både klokt och uppfriskande. Det är helt enkelt en god investering som kommer att ge återbäring i framtiden, i form av friskare tänder och en bättre munhälsa. Och när du går härifrån kommer du att få uppleva den sköna känslan av att vara helt ren i munnen.

Du når oss som vanligt på 054 - 771 64 64.

Aref och Adel på Tandkompaniet