Tandblekning Karlstad​

Blek dina tänder hos oss på Tandkompaniet

Tandblekning i Karlstad

Att bleka tänderna hjälper dig att få ett snyggare leende med vitare tänder. Idag är vi mer medvetna om att vårda oss själva och vår hälsa, och ett vitare leende kan ge ett bättre självförtroende.

Det finns olika metoder att tillgå, där behandlingen ofta utförs på en klinik och fortsätts hemmavid. Vi erbjuder säker tandblekning i Karlstad där vi anpassar oss efter dina förutsättningar för bästa möjliga resultat.

Blek dina tänder

Priset för tandblekning i Karlstad

Tandblekning är en av de behandlingar vi gör som vi har ett fast pris på. Därmed vet du exakt vad det kommer kosta innan du lägger dig i stolen.

Tandblekning båda käkar:
Cirka 4 700 kr

Observera att du inte får någon ersättning från Försäkringskassan eftersom det är estetisk tandvård.

Kontakta oss

Har du frågor om våra tjänster eller behöver hjälp med att boka en tid kan du kontakta oss via formuläret.

Estetisk tandvård i Karlstad

Intresset för tandblekning och estetisk tandvård har ökat stort under de senaste åren. Om du vill bli av med missfärgningar på tänderna kan en första åtgärd vara att besöka vår tandhygienist.

En grundlig rengöring och putsning av emaljen kan ge ett märkbart resultat. När du går härifrån får du dessutom uppleva den sköna känslan av att känna dig riktigt ren i munnen.

Estetisk tandvård

Blek tänderna hos oss

Vi utför även professionell och säker tandblekning i Karlstad. Inför blekningen gör vi en tandundersökning där vi bland annat kontrollerar att du inte har några hål i tänderna, att tänderna är fria från beläggningar och att tandköttet är friskt. Därefter tillverkar vi en skena i plast som är speciellt utformad efter dina tänder. 

Genom att fylla skenan med ett blekningsgel kan du fortsätta behandlingen på egen hand i hemmet. Behandlingen följs upp med efterkontroll där tandläkaren gör en undersökning och ser över resultatet.

Om en tandblekning inte hjälper eller om formen på tänderna behöver ändras kan det istället bli aktuellt med en skalfasad. Ingreppet går ut på att tandläkaren slipar på tanden för att sedan limma på ett tunt porslinsskal som är framtaget av en tandtekniker.

Varför blir tänderna missfärgade?

Våra tänder ser helt enkelt olika ut och kan skifta i både färg och form, inte minst beroende på genetiska faktorer. Det är också helt normalt att färgen på tänderna förändras med tiden. 

När vi blir äldre tunnas emaljen ut vilket resulterar i att tänderna får en mer gulaktig nyans. Men tändernas färg påverkas också av det vi äter och dricker, som till exempel kaffe, te, vin och läsk. Det är även vanligt att rökare och snusare drabbas av missfärgningar på tänderna.

Blek dina gula tänder

Kan alla få vita tänder?

Inte alla kan få vitare tänder, men de flesta kan se resultat när man bleker naturliga tänder. Resultatet av en tandblekning varierar beroende på ditt utgångsläge.

Missfärgningar som är brungula är lättare att bleka än exempelvis gråblå missfärgning. En del missfärgningar kan man inte bleka bort, utan behöver istället skrapas och poleras bort hos tandhygienisten. 

Vid behandlingen bleks missfärgningarna ut och resultatet av en tandblekning är alltid individuellt. Varje individ har olika nyanser på tänderna, och vid en viss punkt går det inte att bleka mer.

Hur länge är tänderna vita efter tandblekning?

Även om tandblekning inte är en permanent lösning så kan behandlingen hålla i flera år. Efter en tandblekning kan du upprätthålla den vita nyansen genom att besöka oss regelbundet och göra en uppfräschning av dina tänder.

I övrigt är det god munhygien som är viktigt för ett långvarigt resultat. Borsta tänderna regelbundet och tänk på vad du äter och dricker, samt att du försöker undvika snus och rökning.

Vanliga frågor om tandblekning i Karlstad

Man bleker tänderna för att få ett vitare leende. Det är ett helt enkelt ett skönhetsingrepp som man gör för att öka sitt självförtoende och förbättra sitt utseende.

Nej, det är inte farligt att bleka tänderna förutsatt att det utförs på rätt sätt och med rätt blekgel. Det finns tyvärr tandblekningskit på marknaden som säljs för att bleka tänderna hemma som innehåller skadliga ämnen som kan skada din emalj permanent.Därför rekommenderar vi alltid att utföra tandblekning hos en tandläkare för säkrast och bäst resultat.

Det finns många saker som ger gula och missfärgade tänder. Dålig tandhygien är den vanligaste orsaken samt cigaretter och snus.

Fast tänder blir också gula med åldern och i vissa fall kan det vara genetiskt.

Vi på Tandkompaniet erbjuder professionell tandblekning i Karlstad. Så vill du också ha ett Hollywood-leende kan du boka in en tandblekning hos oss.

Kostnaden för att bleka tänderna beror på hur många blekningar du behöver, dvs. hur gula dina tänder är. Priset för en behandling av båda käkarna ligger idag på 4 320 kr.

Vi på Tandkompaniet gör allt för ditt leende!

Idag finns det flera olika och goda möjligheter att råda bot på missfärgningar och korrigera tändernas utseende. Tveka därför inte att höra av dig om du funderar på en tandblekning i Karlstad. Våra tandläkare och tandhygienister står redo att hjälpa dig!

Du når oss som vanligt på 054 - 771 64 64.

Aref och Adel på Tandkompaniet