Tandblekning & estetisk tandvård

Estetisk tandvård och tandblekning i Karlstad

Intresset för tandblekning och estetisk tandvård har ökat stort under de senaste åren. Om du vill bli av med missfärgningar på tänderna kan en första åtgärd vara att besöka vår tandhygienist. En grundlig rengöring och putsning av emaljen kan ge ett märkbart resultat. När du går härifrån får du dessutom uppleva den sköna känslan av att känna dig riktigt ren i munnen.

Vi utför även professionell och säker tandblekning i Karlstad. Inför blekningen gör vi en undersökning där vi bland annat kontrollerar att du inte har några hål i tänderna, att tänderna är fria från beläggningar och att tandköttet är friskt. Därefter tillverkar vi en skena i plast som är speciellt utformad efter dina tänder. Genom att fylla skenan med ett blekningsgel kan du fortsätta behandlingen på egen hand i hemmet. Behandlingen följs upp med efterkontroll där tandläkaren gör en undersökning och ser över resultatet.

Om en tandblekning inte hjälper eller om formen på tänderna behöver ändras kan det istället bli aktuellt med en skalfasad. Ingreppet går ut på att tandläkaren slipar på tanden för att sedan limma på ett tunt porslinsskal som är framtaget av en tandtekniker.

Boka tid för
konsultation

Vill du boka tid för en undersökning eller en konsultation? Fyll i formuläret nedan så kommer vi kontakta dig inom kort.

Varför blir tänderna missfärgade?

Våra tänder ser helt enkelt olika ut och kan skifta i både färg och form, inte minst beroende på genetiska faktorer. Det är också helt normalt att färgen på tänderna förändras med tiden. När vi blir äldre tunnas emaljen ut vilket resulterar i att tänderna får en mer gulaktig nyans. Men tändernas färg påverkas också av det vi äter och dricker, som till exempel kaffe, te, vin och läsk. Det är även vanligt att rökare och snusare drabbas av missfärgningar på tänderna.

Vi på Tandkompaniet gör allt för ditt leende!

Idag finns det flera olika och goda möjligheter att råda bot på missfärgningar och korrigera tändernas utseende. Tveka därför inte att höra av dig om du funderar på en tandblekning i Karlstad. Våra tandläkare och tandhygienister står redo att hjälpa dig!

Du når oss som vanligt på 054 - 771 64 64.

Aref och Adel på Tandkompaniet